28 October

German Car of the Year 2022: Hyundai IONIQ 5 New Energy

“German Car of the Year” 2022: Hyundai IONIQ 5 câștigător în categoria “New Energy”

  • Hyundai IONIQ 5 premiat „German Car of the Year” în 2022 în categoria “New Energy”
  • Succesul îi asigură lui IONIQ 5 un loc în marea finală a „German Car of the Year”
  • Hyundai IONIQ 5 prevalează față de BMW iX și Mercedes-Benz EQS

Offenbach, 27 Octombrie 2021 – Proaspăt pe piață și deja un adevărat câștigător: IONIQ 5 al Hyundai Motor a câștigat “German Car of the Year” 2022 (GCOTY), premiat în categoria “New Energy”.

În calitate de câștigătorul clasei producătoare de automobile de dimensiuni medii complet electrice, SUV-ul automat va face parte la runda finală a GCOTY.

IONIQ 5 va concura în contrast cu câștigătorii categoriilor  “Compact”, “Premium”, “Luxury” și “Performance”. Iar câștigătorul final va fi anunțat pe 25 Noiembrie 2021.

Hyundai Ioniq5 2021
Hyundai Ioniq5 2021

La premierea GCOTY, un juriu de rețea internațională formată din 20 de jurnaliști auto testează și evaluează cele mai importante și noi lansări auto ale anului, în ceea ce privește caracteristcile produsului, relevanța și viabilitatea viitoare.

“Ce-mi place la Hyundai IONIQ 5 este designul său ultra-modern, cu un excelent raport dintre calitate-preț și tehnologie inovatoare de încărcare de 800 de volți. Ei formează un pachet general impresionant cu care SUV-ul de mărime medie câștigă pe bună dreptate categoria “New Energy”.”

a spus membrul juriului Boris Scmidt

redactorul „Technik und Motor” de la Frankfurter Allgemeine Zeitung (F.A.Z.)

Pachetul general al IONIQ 5 nu doar a convins juriul de la German Car of the Year, unde a prevalat față de concurenți precum BMW iX și Mercedes-Benz EQS, în plus este si foarte popular printre clienti.

“Avansarea lui IONIQ 5 în runda finală a “German Car of the Year”, obținerea victoriei în categoria “New Energy” demonstrează că SUV-ul nostru de dimensiuni medii, complet electric, este lider pe piața auto europeană.”

“IONIQ 5 reprezintă o parte esențială a strategiei noastre de electrificare. Acest succes în continuare subliniază forța companiei noastre în mobilitatea cu emisii zero.”

spune Andreas-Christoph Hofmann

Vicepreședinte Marketing și Produs la Hyundai Motor Europe

IONIQ 5: O nouă eră a mobilității electrice

IONIQ 5 reprezintă primul model al noii mărci Hyundai IONIQ, dedicată vehiculelor electrice. El este bazat pe Platforma Modulară Globală Electrică (E-GMP) elaborat de către Hyundai Motor Group, special pentru automobilele electrice cu baterie. E-GMP permite ca IONIQ 5 să aibă proporții unice pe un ampatament alungit.

Clienții IONIQ 5 pot alege dintre două baterii cu dimensiunile – 58 kWh și 72.6 kWh – tracțiune integrală sau de spate.

În funcție de configurație, SUV-ul Hyundai de dimensiune medie atinge o putere de sistem de până la 225 kW și oferă o autonomie maximă de rulare de până la 481 de kilometri la o singură încărcare, conform standardului WLTP.

Unică pentru acest segment este tehnologia de 800 de volți a BEV, care permite ambelor opțiuni de baterie să se încarce de la 10 la 80% al capacității sale în 18 minute la stația de încărcare ultra-rapidă.

În plus, funcția Vehicle-to-Load (V2L) a modelului asigură clienților posibilitatea de a utiliza sau încărca liber orice echipament electric, cum ar fi notebook-uri sau scutere electrice.

Hyundai Ioniq5 2021
Hyundai Ioniq5 2021

Premiul GCOTY se alătură altor premii pentru IONIQ 5

Premiul German Car of the Year acordat către IONIQ 5 urmează imdiat după o serie de alte premii din întreaga Europă.

În iulie, Auto Express a numit modelul „Mașina anului”, declarând: „IONIQ 5 oferă stil, calitate [și] atractivitate pentru șofer”.

Publicația din Marea Britanie a premiat, de asemenea, SUV-ul de dimensiuni medii cu premii la categoriile „Mașină medie de companie”, „Mașină electrică premium” și „Premiul de design”.

Între timp, IONIQ 5 a fost desemnată „Cea mai bună mașină de companie” și „Cea mai bună mașină electrică de familie” la premiile Carbuyer Best Car Awards 2022.

În plus, la News UK Motor Awards 2021, IONIQ 5 a câștigat și titlurile de „Cel mai bun proiectat automobil al anului” și „Inovația anului în domeniul automobilistic”.

Act de repudiere: date despre CO2 și emisii pentru IONIQ 5

  • Consum de energie electrică combinat pentru Hyundai IONIQ 5 58 kWh (jante din aliaj de 19”) cu 2WD în kWh/100 km: 16,7; Emisii de CO2 combinate în g/km: 0 (WLTP)
  • Consum de energie electrică combinat pentru Hyundai IONIQ 5 58 kWh (jante din aliaj de 19”) cu 4WD în kWh/100 km: 18,1; Emisii de CO2 combinate în g/km: 0 (WLTP)
  • Consum de energie electrică combinat pentru Hyundai IONIQ 5 72,6 kWh (jante din aliaj de 19”) cu 2WD în kWh/100 km: 16,8; Emisii de CO2 combinate în g/km: 0 (WLTP)
  • Consum de energie electrică combinat pentru Hyundai IONIQ 5 72,6 kWh (jante din aliaj de 20”) cu 2WD în kWh/100 km: 17,9; Emisii de CO2 combinate în g/km: 0 (WLTP)
  • Consum de energie electrică combinat pentru Hyundai IONIQ 5 72,6 kWh (jante din aliaj de 19”) cu 4WD în kWh/100 km: 17,7; Emisii de CO2 combinate în g/km: 0 (WLTP)
  • Consum de energie electrică combinat pentru Hyundai IONIQ 5 72,6 kWh (jante din aliaj de 20”) cu 4WD în kWh/100 km: 19,0; Emisii de CO2 combinate în g/km: 0 (WLTP)

Mai multe articole despre IONIQ 5