02 September

Hyundai Motor prezintă noile Kona și Kona N Line

Noua personalizare face ca conducerea Hyundai KONA să fie și mai confortabilă

Kona reprezintă o poveste de succes pentru Hyundai în Europa. În numai trei ani, SUV-ul subcompact a devenit unul dintre cele mai populare modele ale gamei pe piața europeană. De la lansare până în prezent au fost vândute în regiune peste 228.000 de unități. Câstigător al premiilor „iF Design 2018”, „Red Dot 2018”, „IDEA 2018”, designul autovehiculului a fost apreciat de-a lungul timpului atât de clienți, cât și de specialiștii în domeniu.

Kona are un rol foarte important în strategia de electrificare a producatorului, fiind primul model Hyundai de clasa SUV disponibil cu o gama de propulsoare electrificate (hybrid, electric). Acum, gama va fi extinsă odata cu introducerea tehnologiei mild hybrid de 48 V la motoarele diesel și pe benzină.

„Clienții sunt din ce în ce mai interesați de autovehiculele de clasa SUV, cât și de soluțiile de electrificare – Hyundai răspunde acestor cerințe oferind o combinație între cele două. Fiind unul dintre cele mai populare modele ale gamei, Kona a contribuit la succesul inregistrat de către Hyundai în ultimii ani în Europa”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product – Hyundai Motor Europe. „De aceea este important să aducem în mod constant imbunătățiri modelului – pentru a continua să livram clienților noștri cel mai bun produs posibil.”

Kona N Line – design sportiv și progresist

Kona va fi disponibil, în premieră, în versiunea N Line, care pune accent pe plăcerea de a conduce și pe impactul emoțional asupra conducătorului auto.

In comparație cu versiunea standard, aspectul dinamic al modelului este amplificat de bară frontală, care se conectează armonios cu pasajele roților disponibile în culoarea caroseriei. Elementele decorative, prezente pe prizele de aer laterale, contribuie la îmbunătățirea performanțelor aerodinamice. Alura atletică este completată de bară spate – care încorporează un difuzor aerodinamic de mari dimensiuni disponibil intr-o culoare contrastantă – precum și de toba de esapament cu dubla evacuare. In plus, Kona N Line beneficiază de praguri și bandouri laterale în culoarea caroseriei, dar și de jante de 18 inchi cu design dedicat.

Interiorul este disponibil cu un pachet dedicat echipării N Line, cu scaune din material textil, din piele sau din piele de caprioară, în negru monocrom. In plus, accentele de culoare roșie, pedalele cu inserții metalice, schimbătorul de viteze și scaunele personalizate cu logo-ul “N” contribuie la aspectul sportiv.

Noul Kona – design rafinat, contemporan

Cu un aspect progresist, Kona a devenit un simbol în segmentul din care face parte. Actualizarile de design adaugă noului model un aer rafinat, contemporan.

Noul Kona dispune de dimensiuni generoase (cu 40 mm mai lung decât varianta anterioară), dar și de o siluetă cu linii ascuțite, care conferă modelului un aspect mai elegant. Partea frontală se remarca prin alura sportivă, care este amplificată de designul remarcabil al bandourilor. Luminile de zi (DRL) cu LED adaugă un aer high-tech, în timp ce caracterul impunator este reliefat de bara frontală redesenată. Designul actualizat al parții din spate este evidențiat de grafica orizontală a stopurilor, dar și de bara spate. Toate acestea sunt completate de jantele de 16 inchi preluate de la predecesor, dar și de cele de 17 inchi și de 18 inchi, care au fost actualizate.

Clienții pot alege între 10 culori de caroserie, dintre care cinci nou introduse – Surfy Blue, Dive in Jeju, Ignite Flame, Cyber Grey și Misty Jungle, care pot fi combinate cu plafonul, dar și cu oglinzile disponibile în aceeași nuanță – Phantom Black.

Habitaclul robust, dar rafinat completează designul exterior, pentru a atrage clienții cu un stil de viață activ. Consola centrală este individualizată în designul general al bordului, pentru a sublinia dispunerea în plan orizontal. Senzația de spațialitate este amplificată de instrumentarul de bord cu dimensiuni generoase. Pentru sporirea confortului, Kona dispune acum de frână de parcare acționată electric.

Tehnologie și conectivitate

Noul Kona este echipat cu sisteme actualizate de tehnologie și de conectivitate. Pentru mai multă eleganță, instrumentarul de bord și display-ul central au fost integrate în două ecrane de 10,25 inchi (display-ul central este disponibil opțional în versiunea de 10.25 inchi). De asemenea, ecranul central include funcția de divizare, pentru a permite efectuarea mai multor comenzi în același timp, inclusiv conexiuni Bluetooth.

Cea mai recentă versiune a aplicatiei Bluelink înclude funcții precum Last Mile Navigation, Connected Routing, Live Parking Information, dar și multe altele. De asemenea, clienții pot avea un profil de utilizator personalizat, cu posibilitatea de a fi transferat către alte vehicule ale gamei Hyundai, care sunt dotate cu aceleași caracteristici. Funcția Last Mile Navigation oferă informații despre traseul complet până la destinație, chiar și după ce autovehiculul a fost parcat, folosind tehnologia AR sau Google Maps. Connected Routing este sistemul de navigație Hyundai bazat pe mediul cloud. Live Parking Information oferă utilizatorilor informatii in timp real despre disponibilitatea locurilor de parcare din apropiere, dar si despre prețurile acestora. În plus, funcția Free Text Search permite întroducerea adreselor sau a punctelor de interes.

Noul Kona este dotat și cu sistem de recunoastere vocală, care permite conducatorului auto să controleze vocal funcții utilizate frecvent atunci când se află la volan – pornirea climatizării, incălzirea lunetelor, a oglinzilor laterale, a volanului etc.

Cu ajutorul Apple CarPlay și Android Auto, disponibile acum wireless, funcțiile smartphone-urilor cu sistem de operare iOS sau Android pot fi afișate pe ecranul central al autovehiculului, care a fost marit de la 7 la 8 inchi, în comparație cu predecesorul.

Setări avansate de siguranța și de asistență la condus

Pachetul Hyundai SmartSense integrează cele mai recente tehnologii pentru siguranța. Smart Cruise Control (SCC) a fost actualizat pentru a include funcția Stop and Go. Sistemul de monitorizare a unghiului mort (BCA), disponibil în combinație cu transmisia cu ambreiaj dublu, utilizează senzorii radar pentru a monitoriza zonele laterale spate ale autovehiculului, iar în cazul în care este detectat un alt vehicul, un semnal de alertă este afișat în retrovizoarele exterioare și, în plus, este activată frâna.

Modelul este echipat în premieră cu sistemul de avertizare la deplasarea autovehiculului din față (LDVA), care atenționează conducatorul auto atunci când vehiculul din față începe să se deplaseze, în cazul în care conducatorul auto reactionează cu întârziere. O altă funcție noua, sistemul de asistență la menținerea benzii de rulare (LFA) corectează automat direcția autovehiculului.

O altă caracteristică actualizată este sistemul de asistența la coliziune frontală (FCA) cu detectarea pietonilor și mai nou, opțional, și a cicliștilor. Pentru a detecta mai bine potențialele coliziuni, FCA utilizează un senzor în plus fața de cameră. Acest lucru marește intervalul de detectare și tipurile de ținte care pot fi detectate, asigurând funcționarea sistemului chiar și în condiții meteorologice nefavorabile. În cazul în care este detectată o potențiala coliziune, iar conducatorul auto nu reacționează la timp, sistemul acționează automat frâna. În plus, FCA este disponibil acum în echiparea standard (versiunea care folosește doar camera), inclusiv cu detectarea pietonilor.

În premiera pentru Kona este disponibil și sistemul de avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplăsarea în marșarier (RCCA), care avertizează sonor – în cazul în care există un risc de coliziune în timpul deplasării în marșarier – și actionează frânele. Sistemul de alertă pentru ocupare locurilor din spate (RSA) monitorizează locurile din spate și avertizează conducatorul auto la plecare dacă sunt ocupate. Sistemul de asistență pentru ieșirea în siguranță (SEW) este destinat în principal protecției copiilor. Cu ajutorul funcției inteligente de avertizare asupra vitezei limită (ISLW), semnele de circulație sunt recunoscute imediat, iar informațiile sunt afișate atât pe ecranul sistemului de navigație, cât și pe instrumentarul de bord.

Caracteristici de siguranță activă Hyundai SmartSense:

  • Sistem de monitorizare a unghiului mort (BCA) [Nou];
  • Sistem de avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea în marșarier (RCCA) [Nou];
  • Smart Cruise Control (SCC) – a fost actualizat pentru a include funcția Stop&Go [Nou];
  • Sistem de avertizare la deplasarea autovehiculului din față (LDVA) [Nou];
  • Sistem de asistență la menținerea benzii de rulare (LFA) [Nou];
  • Funcție inteligentă de avertizare asupra vitezei limită (ISLW) [Nou];
  • Sistem de asistența pentru ieșirea în siguranță (SEW) [Nou];
  • Sistem de alertă pentru ocupare locurilor din spate (RSA) [Nou];
  • Sistem de asistență la coliziunile frontale (FCA) – [Nou] acum cu detectare cicliști.

 

Confort și spațialitate

O serie de noi caracteristici sunt disponibile pentru o calatorie mai confortabilă. Atât conducatorul auto, cât și pasagerul din dreapta pot ajusta înălțimea scaunelor, pentru o poziție optimă în timpul deplasării. În plus, pasagerii din spate beneficiază de scaune încălzite și de conectivitate USB.

Noi opțiuni de propulsie

Vârful de gamă este motorul „Smartstream” T-GDi de 1,6 l cu transmise cu ambreiaj dublu în 7 trepte și 198 CP, fiind disponibil cu tracțiune 4×2 sau 4×4.

În premieră, Hyundai Kona este disponibil cu tehnologia mild hybrid de 48 V. Motorul diesel „Smartstream” de 1,6 litri, 136 CP dispune, în echiparea standard, de sistemul mild hybrid de 48 V. Acesta poate fi cuplat la transmisia manuală inteligentă cu șase trepte sau cu ambreiaj dublu cu șapte trepte și este disponibil opțional cu tracțiune integrală. În plus, pentru eficiența consumului, versiunea T-GDi de 1,0 litri și 120 CP poate fi echipată opțional cu sistemul mild hybrid de 48 V, cuplat la o transmisie manuală inteligentă (iMT) cu șase trepte.

iMT decuplează motorul de la transmisie dupa ce conducatorul auto eliberează pedala de accelerație și permite autovehiculului să ruleze liber, pentru eficiența consumului de combustibil. Mild Hybrid Starter Generator asistă motorul termic la plecare, compensând cu necesarul de cuplu motor și de putere.

Atunci când nu este echipată cu sistemul mild hybrid de 48 V, versiunea „Smartstream” de 1,0 litri T-GDi poate fi asociată unei transmisii cu ambreiaj dublu cu 7 trepte sau transmisiei manuale cu 6 trepte.

Noul Kona Hybrid

Versiunea hybrid – care este echipată cu un motor pe benzină de 1,6 litri GDi combinat cu un propulsor electric de 32 kW, alimentat cu o baterie litiu-ion polimer de 1,56 kWh – oferă 141 CP, fiind disponibilă cu tracțiune 4×2, dar și cu transmisie cu ambreiaj dublu în 6 trepte.

 

* Specificațiile și opțiunile din comunicat sunt pentru piețele europene și pot varia în funcție de regiune.