10 April

HYUNDAI IONIQ 6 A CÂȘTIGAT TITLURILE WORLD CAR OF THE YEAR, WORLD ELECTRIC VEHICLE SI WORLD CAR DESIGN OF THE YEAR 2023

  • IONIQ 6 premiat de World Car Awards la New York International Auto Show
  • Electrified Streamliner este al doilea model Hyundai IONIQ consecutiv care a câștigat World Car Awards după triplele victorii ale IONIQ 5 în 2022
  • IONIQ 6 poate încărca 10-80 la sută în doar 18 minute, oferă o autonomie nominală WLTP de 614 km și dispune de tehnologia Vehicle-to-Load
  • În calitate de furnizor de soluții de mobilitate inteligentă, Hyundai Motor plănuiește să introducă 17 modele de vehicule electrice cu baterii până în 2030

Renumitul model IONIQ 6 Electrified Streamliner de la Hyundai Motor Company a câștigat prestigioasa „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle” și „World Car Design of the Year”, lăudate de un juriu internațional pentru designul său aerodinamic unic și autonomia remarcabilă complet electrică. Rezultatele World Car Awards au fost dezvăluite în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat astăzi la New York International Auto Show. (NYIAS).

Un juriu format din 100 de jurnaliști auto din 32 de țări au ales IONIQ 6 din cei trei finaliști, toate lansate în 2022. Aceasta este cea de-a doua distincție consecutivă pentru Hyundai în cadrul World Car Awards. Anul trecut, IONIQ 5 a fost desemnat câștigator pentru aceleași trei categorii.

„Suntem încântați să primim pentru al doilea an consecutiv această prestigioasă distincție, care reflectă talentul și efortul echipei Hyundai Motor Company de a aduce pe piață vehicule electrice precum IONIQ 6”, a declarat Jaehoon Chang, Președinte și CEO – Hyundai Motor Company.

„Acest premiu consolidează angajamentul nostru de a deveni un lider global în automobilele electrificate și constituie un imbold pentru Hyundai ca furnizor de soluții inteligente de mobilitate.”

„Noi întotdeauna ne dorim să ne conectăm cu clienții la un nivel emoțional, iar prin designul IONIQ 6 cu adevărat am reușit acest lucru. Stilul îndrăzneț al vehiculului ce combină atracția emoțională puternică cu eficiența reprezintă în sine o ofertă excepțională”, a declarat SangYup Lee, Vicepreședinte executiv și Șeful Hyundai Global Design Center. „În interior, ne-am propus să creăm un studio personal care oferă spațiul și funcționalitatea calmă care, credem noi, înalță designul EV.”

IONIQ 6 este cel de-al doilea model al gamei IONIQ. Dezvoltat pe platforma Hyundai E-GMP, autovehiculul beneficiază de un sistem de încărcare ultra-rapidă (infrastructură de 800 V permite încărcarea bateriei de la 10% până la 80% în doar 18 minute) și de un interior spațios.

Cu un coeficient de rezistență ultra-scăzut de doar 0,21, IONIQ 6 este unul dintre cele mai aerodinamice și mai eficiente vehicule electrice din industrie. Conform WLTP, IONIQ 6 ofera o autonomie de 614 km la o singură încărcare.

Printre caracteristicile IONIQ 6 se numără: tehnologia Vehicle-to-Load (V2L), sistemele de asistență pentru șofer și conectivitate avansată cu actualizări de software over-the-air (OTA) care oferă o experiență desăvârșită în mașină. IONIQ 6 dispune de un interior ergonomic, datorită ampatamentului de 2.950 mm. Sistemul Dual Color Ambient Lighting, funcția EV Performance Tune-up și tehnologia Electric Active Sound Design (e-ASD) contribuie la îmbunătățirea experienței conducătorului auto.

În acest an, juriul World Car Awards de asemenea l-a numit pe SangYup Lee drept World Car Person of the Year 2023 pentru contribuția sa vitală la cele mai uimitoare și inovatoare mașini de producție și concepte dezvăluite în 2022, inclusiv Hyundai IONIQ 6, Noul KONA și supercar-ul N Vision 74.

În plus, IONIQ 6 a câștigat premii prestigioase în ultimele luni, deoarece a fost numit „Saloon of the Year” la premiile GQ Car Awards 2023 și „New Car of the Year”, găzduit de Le Guide de l’auto. De asemenea, acesta a obținut un rating de siguranță de cinci stele și selecția „Best in Class” în categoria „Large Family Car” de la Euro NCAP.

Câștigul mărcii IONIQ în acest an va contribui la întărirea eforturilor Hyundai Motor de a-și accelera strategia de electrificare și de a deveni cel mai mare producător de vehicule electrice din lume. Hyundai Motor intenționează să introducă 17 noi modele BEV până în 2030, inclusiv modele de lux Genesis, și își propune să crească vânzările anuale globale de BEV la 1,87 milioane de unități până în 2030.