30 November

Hyundai IONIQ 5 finalistul premiului European Car of the Year 2022

IONIQ 5 a fost selecționat pentru prestigiosul European Car of the Year (COTY) 2022. CUV-ul de dimensiunii medii complet electric de la Hyundai Motor este unul dintre cei șapte nominați în cursa pentru premiul final. Ultima rundă de vot va avea loc la finele lunii Februarie, iar automobilul câștigător va fi anunțat Luni, 28 Februarie la Geneva.

IONIQ 5 a fost alest dintre 39 de modele nominalizate pentru COTY 2022 și va concura împotriva a șase candidați pentru a deveni câștigător. Această nominalizare încheie un an de succes pentru primul model al noului brand Hyundai IONIQ. IONIQ 5 a fost recent numit 2022 German Car of the Year, la doar jumătate de an de la lansare.

“Această ultimă nominalizare, în cadrul unei astfel de organizații recunoscute precum COTY, subliniează că IONIQ 5 este excepțional și este un vehicul electric inovator cu baterie care se remarcă într-un domeniu competitiv.”, a susținut Michael Cole, Președinte și CEO la Hyundai Motor Europe. “IONIQ 5 se află în fruntea strategiei de electrificare a Hyundai și promovează viziunea mobilității cu emisii zero pentru a oferi clienților și mai multe opțiuni.”

IONIQ 5 este construit pe Platformă Modulară Globală Electrică (E-GMP), platforma Hyundai Motor Group este dedicat BEV-urilor. Clienții au posibilitatea de a alege dintre două opțiuni de baterii – 58 kWh sau 72.6 kWh, precum și tracțiune integrală sau cu tracțiune spate. Versiunea cu tracțiune spate și 72,6 kWh oferă o autonomie maximă de rulare de 481 de kilometri cu o singură încărcare, conform WLTP.

IONIQ 5 livrează o puternică performanță și încărcare ultra rapidă. Datorită tehnologiei sale cu încărcare cu 800V, pentru ambele pachete opționale, pot fi încărcate de la 10 până la 80 procente în doar 18 minute la stația de încărcare rapidă. Clienții pot folosi tehnologia Vehicle to Load (V2L) pentru a alimenta și încărca orice dispozitiv electronic în timpul conducerii sau parcare, precum laptop-ul sau e-scuter.

Despre Mașina Anului 2022

Car of the Year (COTY) este unul dintre cele mai râvnite premii ale industriei auto. Acesta este jurizat de un juriu format din 61 de jurnalisti auto seniori din 23 de țari din Europa. Obiectivul său este de a aclama cea mai remarcabilă mașină nouă care a fost scoasă la vânzare în cele 12 luni premergătoare datei titlului. Lista nominalizaților și a finaliștilor este disponibilă pe site-ul web Car of the Year: https://www.caroftheyear.org/

Absolut Noul Hyundai IONIQ 5, se află în vânzare la distribuitorul oficial Hyundai Moldova

 

 

Pentru efectuarea comenzii sau pentru a afla mai multe, telefonați la numărul:

+373 22 800 888 | sales@hyundai-motor.md