30 November

Hyundai IONIQ 5 numit 2022 German Car of the Year

La doar jumătate de an după lansarea sa pe piața din Germania, Hyundai IONIQ 5 a fost numit 2022 German Car of the Year (GCOTY). În runda finală a premiului notabil, CUV-ul de dimensiuni medii complet electric a prevalat față de concurenții săi, precum ar fi Audi E-Tron GT și Porsche 911 GT3.

La premiile GCOTY, modelele de top a mașinelor lansate în acest an concurează între ele în cinci categorii: : “Compact”, “Premium”, “Luxury”, “New Energy”, și “Performance”. O rețea internațională de juriști în număr de 20 jurnaliști auto testează și evaluează fiecare product în ceea ce privește caracteristicile produsului, relevanța și viabilitatea viitoare. În calitate de câștigător în clasa de categorie “New Energy”, IONIQ 5 a participat iar prin urmare a devinit câștigătorul rundei finale.

“Hyundai IONIQ 5 nu este doar o mașină electrică ieșită din comun. Pentru noi, este modelul de top al acestui an.”, susține Jens Meiners, inițiatorul și membru al juriului German Car of the Year. “IONIQ 5 este o combinație unică dintre design, eficiență și plăcerea de a conduce, ce la ajutat să dobândească un scor peste mediu printre toate criteriile fără să arate vreun punct slab. În ochii noștri, conceptul de operare al IONIQ 5 și tehnologia bateriei este revoluționară. Cu toate că el este German Car of the Year 2022, IONIQ 5 cu siguranță are o atractivitate globală.”

“Primește acest premiu într-un mediu atât de competitiv, IONIQ 5 demonstrează că noi am reușit în crearea unui vehicul excepțional care se evidențiază printre competitorii săi din piața Europeană de automobile.”, susține Michael Cole, Președinte și CEO al Hyundai Motor Europe. “În plus, această victorie demonstrează că mașinile electrice cu baterie devin tot mai relevante pentru clienții noștrii din Europa. IONIQ 5 la momentul de față este modelul ce lidează în strategia noastră de electrificare conducând în continuare viziunea Hyundai privind mobilitatea cu emisii zero.”

Hyundai IONIQ 5: noua eră a mobilității electrice

 

IONIQ 5 este primul model din noua linie de mărci Hyundai IONIQ. IONIQ 5 este construit pe Platformă Modulară Globală Electrică (E-GMP), platforma Hyundai Motor Group este dedicat BEV-urilor. Clienții au posibilitatea de a alege dintre două opțiuni de baterii – 58 kWh sau 72.6 kWh, precum și tracțiune integrală sau cu tracțiune spate. Versiunea cu tracțiune spate și 72,6 kWh oferă o autonomie maximă de rulare de 481 de kilometri cu o singură încărcare, conform WLTP.

IONIQ 5 livrează o puternică performanță și încărcare ultra rapidă. Datorită tehnologiei sale cu încărcare cu 800V, pentru ambele pachete opționale, pot fi încărcate de la 10 până la 80 procente în doar 18 minute la stația de încărcare rapidă. Clienții pot folosi tehnologia Vehicle to Load (V2L) pentru a alimenta și încărca orice dispozitiv electronic în timpul conducerii sau parcare, precum laptop-ul sau e-scuter.

Pe lângă gama sa largă de opțiuni de conducere, IONIQ 5 oferă și un interior extraordinar. Materialele naturale subliniază caracterul durabil al vehiculului. Scaunele din față reglabile electric se pot înclina la un unghi ergonomic optim, oferind pasagerilor de pe scaunele din față o senzație de greutate și sprijin pentru picioarele inferioare. BEV-ul bine conectat este echipat cu ecrane de 12,25 inchi pentru cabina de pilotaj și sistemul de infotainment. Consola centrală și bancheta din spate pot glisa pentru a permite clienților să folosească spațiul interior și mai flexibil. IONIQ 5 poate tracta, de asemenea, remorci cu o greutate nominală brută a vehiculului de până la 1.600 de kilograme.

Ca și în cazul tuturor modelelor Hyundai, IONIQ 5 este disponibil cu o garanție nelimitată de cinci ani, lider în industrie. În completarea acestei garanții pentru vehicul, bateria de înaltă tensiune este acoperită și de o garanție de opt ani sau 160.000 de kilometri.