25 May

Hyundai Bayon – Deja în Moldova!

Centrul auto Hyundai Moldova are disponibil spre vânzare noul SUV de clasa B – BAYON. Modelul – proiectat special pentru piața din Europa – se remarcă printr-un exterior compact, un interior spațios și un pachet avansat de echipamente pentru siguranță și pentru conectivitate.

Design modern

BAYON integrează o nouă direcție stilistică Hyundai – „Sensuous Sportiness”, care adaugă valoare emoțională experienței de condus. Designul se remarcă prin proporții atractive și prin elemente grafice proeminente.

Grila frontală amplă acoperă partea inferioară, iar luminile DRL, împreună cu banda de admisie a aerului conferă o arhitectură distinctivă. În laterale, configurația atletică a caroseriei, forma aripilor și ornamentele pragurilor definesc personalitatea modelului. Designul impresionant al părții din spate este subliniat de grafică orizontală a stopurilor, care sunt unite printr-o bandă de culoare roșie.

BAYON este disponibil cu jante din oțel de 15 inchi sau cu jante din aliaj de 16/17 inchi.

Paleta de culori pentru exterior include nouă nuanțe. De asemenea, modelul este disponibil opțional cu plafon în nuanță Phantom Black.

 

O experiență high-tech

Gama de echipamente de conectivitate se remarcă prin instrumentarul digital de 10,25 inchi, sistemul AVN de 10,25 inchi, alături de sistemul audio cu ecran de 8 inchi. Pasagerii pot beneficia de tehnologia de iluminare ambientală cu LED, integrată în zona picioarelor pasagerilor din față, în pragurile ușilor, respectiv zona mânerelor portierelor față, precum și în compartimentul de depozitare de sub consola centrală.

La interior, gama de culori neutre și materialele atent selectate creează o atmosfera plăcută. BAYON este echipat standard cu tapițerie neagră.

 

Tehnologie și conectivitate

Pasagerii pot alege între un sistem AVN cu ecran de 10,25 inchi sau un sistem audio cu ecran de 8 inchi, compatibil cu funcțiile Android Auto și Apple Car Play, disponibile wireless.

Două porturi USB pentru pasagerii din față și unul pentru cei din spate permit încărcarea simultană a trei dispozitive. Unul dintre porturile din față permite și transferul de date (conectarea telefonului la sistemul multimedia). Tabloul este completat de sistemul audio premium Bose, care oferă o experiență sonoră inedită.

Echipamente de conectivitate disponibile:

• Sistem AVN cu ecran de 10,25 inchi;

• Sistem audio cu ecran de 8 inchi;

• Instrumentar digital de 10,25 inchi;

• Apple CarPlay și Android Auto (disponibile wireless pentru sistemul audio cu ecran de 8 inchi);

• Sistem audio premium Bose;

• Suport de încărcare wireless;

• 3 porturi USB.

 

 

 

Pachet avansat de siguranță

Pachetul Hyundai SmartSense include o serie de funcții de condus semi-autonom. Sistemul de asistență pentru menținerea autovehiculului pe centrul benzii de rulare (LFA) corectează automat direcția autovehiculului. Sistemul de asistență la coliziunile frontale (FCA) cu detectarea vehiculelor, a pietonilor și a cicliștilor alertează conducătorul auto și aplică automat frâna, pentru a reduce daunele, atunci când o coliziune este inevitabilă. FCA este disponibil cu funcția de prevenire a coliziunilor în intersecții. O altă funcție avansată, pilotul automat inteligent sincronizat cu sistemul de navigație (NSCC) anticipează curbele sau liniile drepte pe autostradă, reglând viteza autovehiculului.

De asemenea, BAYON include o serie de funcții care monitorizează atenția conducătorului auto. Sistemul de atenționare a conducătorului auto (DAW) monitorizează constant stilul de condus, cu scopul de a detecta orice deviație neobișnuită a direcției sau alte semne de oboseală. DAW se activează împreună cu sistemul de avertizare la deplasarea autovehiculului din față (LVDA). LVDA atenționează conducătorul auto atunci când vehiculul din față începe să se deplaseze, în cazul în care acesta reacționează cu întârziere. În plus, sistemul de alertă pentru ocuparea locurilor din spate (ROA) monitorizează locurile din spate și avertizează conducătorul auto dacă sunt ocupate la plecare.

Sistemul de avertizare pentru evitarea unei coliziuni în timpul parcării cu spatele (PCA-R) utilizează camera și senzorii din spate pentru a detecta obstacolele, avertizând conducătorul auto și aplicând automat frâna, pentru a evita o coliziune. Sistemul de asistență pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea în marșarier (RCCA) avertizează sonor, în cazul în care există un risc de coliziune în timpul deplasării în marșarier. În plus, clienții BAYON pot beneficia de asistență la parcare (PA). Cu ajutorul unui sistem de senzori și al unui software, PA permite parcarea semi-autonomă, pentru spațiile înguste.

Sistemul eCall permite efectuarea automată a unui apel de urgență de la bord. În plus, sistemul se activează automat în momentul în care se declanșează airbagurile autovehiculului.