18 October

Hyundai i20 N a fost încoronat campion al Top Gear’s Speed Week

Hyundai i20 N a fost încoronat campion al Top Gear’s Speed Week

 

  • Hyundai i20 a triumfat asupra mașinilor sport din lume, câștigând titlul de campion la Top Gear’s Speed Week

  • La Speed Week 2021 au participat 26 cele mai rapide mașini din lume

  • Manevrabilitatea precisă a i20 N și utilizarea zilnică s-a remarcat prin echipa de Top Gear

Offenbach, 13 octombrie 2021 – Hyundai i20 N a fost desemnat campionul Top Gear’s Speed Week după ce a demonstrat cele mai bune reușite din grupul de 26 modele de înaltă performanță.

Speed Week s-a desfășurat pe parcursul mai multor zile pe pista de testare Dunsfold a Top Gear, automobilul de tip hot hatch și-a depășit concurenții într-o serie de teste extenuante.

Contendenții din Speed Week 2021 erau modele sportive de la unele dintre cele mai orientate către performanță ale lumii. Competiția a inclus mașini sport ușoare cu două locuri, modele hibride cu 1.000 CP și cupee sport complet electrice.

În urma evaluărilor preliminare, cele cinci modele care au fost considerate cel mai plăcut de condus au concurat într-o cursă de tip shootout pe drumurile Parcului Național Exmoor din Marea Britanie.

În cele din urmă, judecătorii, inclusiv echipa de redacție expertă a Top Gear, jurnalistul britanic auto Chris Harris și personajul Top Gear The Stig, l-a încoronat pe campionul i20 N. Deși hot hatch-ul a fost cel mai accesibil concurent la Speed Week 2021, i20 N s-a remarcat în continuare datorită manevrării sale palpitante, împreună cu abilitățile sale de ocolire.

TopGear 2021

„În fiecare an, adunăm cea mai ridicolă colecție de mașini rapide lansate în ultimele 12 luni. O numim Speed Week pentru a face dreptate itinerariului extins, de mai multe zile și câmpului de mine logistic al propriei noastre creații”

„Speed Week este întotdeauna plină de surprize. Ceea ce nu ne așteptam a fost cea mai accesibilă mașină de aici pentru a face o astfel de creștere pe teren pentru o victorie cu totul meritată. Dar există o îndrăgostire a i20 N, susținută de o abilitate imensă și o lustruire dinamică reală, care o face să fie un lucru deosebit, nu doar printre colegii săi, ci în întregul spectru al Speed Week ”

 

a spus Jack Rix

editor al revistei Top Gear

i20 N: cel mai mic dar puternic model N

Noul i20 N combină succesul i20 cu spiritul sportiv și distractiv de condus al Hyundai N.

Odată cu începuturile sale din motorsport, cel mai recent hot hatch al lui Hyundai N se inspiră și împrumută valori inginerești de la câștigătoarea multiplelor raliuri i20 WRC.

Caracterul de înaltă performanță al i20 N oferă o experiență excepțională de condus atât pe hipodrom, cât și pe autostrăzi.

Hyundai i20 N
Hyundai i20 N
Hyundai i20 N
Hyundai i20 N
Hyundai i20 N

În ciuda faptului că este cel mai mic model N, stilul inspirat de sportul i20 N face aluzie la potențialul său puternic.

Al doilea hot hatch a Hyundai oferă un lider de clasă putere-greutate de 171 CP pe tonă pentru o manevrabilitate mai agilă și o experiență de conducere captivantă.

Hatchback-ul cu cinci uși este, de asemenea, echipat cu conectivitate de ultimă generație și tehnologie de infotainment și caracteristici avansate de siguranță.

„La fel ca toate modelele noastre Hyundai N, am proiectat i20 N pentru a oferi o experiență de conducere palpitantă pe pistă, fiabilitate pe autostrăzi și utilizare zilnică. A fost o provocare, dar am reușit să creăm un hatchback de înaltă performanță la un preț accesibil ”

„Modelul i20 N a depășit concurența la unul dintre cele mai provocatoare teste de performanță din industrie și a fost încoronat campion general al Top Gear’s Speed ​​Week. Suntem foarte mândri să vedem că Hyundai și-a câștigat rangul printre cele mai performante mărci de mașini.”

 

a declarat Andreas-Christoph Hofmann

vicepreședinte marketing și produse , la Hyundai Motor Europe.

 Declinare de responsabilitate: date privind emisiile și CO2

  • Consum de combustibil combinat pentru Hyundai i20 N 1.6 T-GDI (204 CP) cu 6MT în l / 100 km: 6,9; Emisii de CO2 combinate în g / km: 158 (WLTP)