13 October

Hyundai Motor și Tate anunță deschiderea Hyundai Commission

Hyundai Motor și Tate anunță deschiderea Hyundai Commission: Anicka Yi: In Love With The World

 

  • Comisia Hyundai: Anicka Yi: In Love With The World este deschis de la 12 octombrie 2021 până la 16 ianuarie 2022 în Turbine Hall a Tate Modern

  • Yi, cunoscută pentru modul în care combină imaginația artistică cu cercetarea științifică, a popularizat Sala Turbinei cu mașini plutitoare, creând cea mai marea și ambițioasă lucrare de până acum

  • O parte cheie a parteneriatului unic pe termen lung cu Tate, Comisia Hyundai reprezintă angajamentul companiei Hyundai Motor de a sprijini inițiativele care încurajează noi moduri de gândire despre artă ți valorile și conexiunile pe care le poate crea

SEOUL, 11 octombrie 2021 – Compania Hyundai Motor și Tate Modern au anunțat deschiderea Hyundai Commission: Anicka Yi: In Love With The World, în timp ce Tate Modern dezvălui o instalație captivantă a artistului Anicka Yi.

Pentru această Hyundai Commission, Yi a început cu întrebarea a ceea cum ar putea arăta și simți “natura istorică a mașinilor”, bazată pe lucrările sale anterioare, speculând evoluția mașinilor spre forme independente de viață.

Referindu-se la scopul inițial al Turbine Hall de a adăposti turbinele fostei centrale electrice Bankside înainte ca site-ul să fie dezvoltat într-o galerie, Yi populează încă o dată sala cu utilaje, transformând spațiul cu viziunea sa asupra unui nou tip de ecosistem.

Mișcându-se prin aer, mașinile ei plutitoare – numite aerobi – îi determină pe spectatori să se gândească la noi moduri în care mașinile ar putea locui în lume.

Este cea de a șasea Hyundai Commission, cu o serie anuală de lucrări specific site-ului creat pentru Turbine Hall de către artiștii internaționali, ca parte a unui parteneriat de lungă durată între Tate și Hyundai Motor.

 

Yi a devenit cunoscută pentru munca sa experimentală care explorează fuziunea dintre tehnologie și biologie, concentrându-se pe descompunerea distincțiilor dintre plante, animale, microorganisme și tehnologie. Prin această lucrare, ea cere spectatorilor să se gândească la modul în care eliminarea acestor distincții afectează înțelegerea noastră despre noi înșine ca oameni și ecosistemele în care trăim.

„A șasea Comisie Hyundai împreună cu Anicka Yi ne oferă un moment unic pentru a reflecta la înțelegerea noastră despre un viitor interconectat”

„Pe măsură ce parteneriatul nostru cu Tate se aprofundează, vom continua să ne bazăm pe viziunea noastră comună pentru a extinde experiențe care ne încurajează pe toți să explorăm întrebări în timp util și să descoperim noi perspective.”

 

a declarat Thomas Schemera

Director Global Marketing și Șef al Diviziei de Experiență a Clienților, Hyundai Motor Company

Turbine Hall este expoarat de către două specii de aerobi, prezentând comportamente individuale și de grup ca răspuns la diferite elemente ale mediului lor. „Xenojellies” au corpuri semitransparente, fiecare cu un vârf diferit de culoare și tentacule modelate, în timp ce „planulae” sunt bulbice și acoperite de păr scurt galben.

Ambele specii sunt umplute cu heliu, propulsate de rotori și alimentate de un mic pachet de baterii. Formele lor biomorfe fac referire atât la formele de viață ale oceanului, cât și la ciuperci, reflectând rolurile variate și nivelurile de complexitate dintre organismele dintr-un ecosistem.

Acești aerobi îi permit lui Yi să-și imagineze noi posibilități de inteligență artificială, inspirate de diversele moduri în care organismele învață prin corpurile și simțurile lor.

 

Integrat comisiei lui Yi, precum și practica ei mai largă sunt parfumul și aerul. Ea este interesată de politica aerului și de modul în care acest lucru este afectat de schimbarea atitudinilor, inegalităților și conștientizarea ecologică. Ea abordează mirosul ca un mediu pentru schimbarea subtilă a percepțiilor și oferirea prezenței aerului pe care îl împărtășim cu toții și de care depindem.

Artistul a creat pentru Tate Modern scene de parfum unice care trec de la o săptămână la alta, evocând mirosuri legate de un anumit moment din istoria Bankside.

Aceste mirosuri creează un mediu care leagă aerobii de istoria site-ului și de toate celelalte organisme care își împart habitatul. Pe măsură ce mirosurile se schimbă între fiecare peisaj unic, comportamentul și interacțiunile aerobilor se vor dezvolta ca răspuns.

 

Angajamentul al Hyundai Motor de a susține arta și comunitățile sale globale a dus la parteneriate de lungă durată cu muzee și organizații din întreaga lume. Scopul este de a încuraja noile moduri de gândire despre artă și valorile și conexiunile pe care le poate crea prin sprijinirea inițiativelor în care artiștii, comunitățile și instituțiile se reunesc pentru a oferi experiențe transformatoare.

Hyundai Motor susține inițiativele de artă conduse de parteneriate pe termen lung cu muzee globale – Tate, Muzeul Național de Artă Modernă și Contemporană, Coreea (MMCA) și Muzeul de Artă din Los Angeles (LACMA) din 2013.

Pe lângă Hyundai Commission, Hyundai Motor susține Centrul de Cercetare Hyundai Tate: Transnațional prin parteneriatul său cu Tate. Centrul de cercetare Hyundai Tate: Transnațional, lansat în ianuarie 2019, continuă să contribuie la provocarea și revizuirea istoriilor de artă dominante și la evidențierea schimburilor globale de artiști și idei.

Comisia Hyundai: Anicka Yi: In Love With The World este organizată de Achim Borchardt-Hume, director de expoziții și programe, Tate Modern; Mark Godfrey, fost curator senior, International Art, Tate Modern; și Carly Whitefield, curator asistent, Artă internațională, Tate Modern. Produs de Petra Schmidt, director de producție, Tate Modern. Va fi însoțită de o nouă carte de la Editura Tate.

 

Hyundai Commission: Anicka Yi: Îndrăgostită de lume

12 octombrie 2021 – 16 ianuarie 2022, Tate Modern

În parteneriat cu Hyundai Motor. Sprijinit de susținătorii Anicka Yi, cu sprijin suplimentar de la Supporters Circle și Tate Americas Foundation

Credit de imagine: (de la stânga la dreapta) Thomas Schemera (director global de marketing și șef al diviziei de experiență a clienților Hyundai Motor Company), Frances Morris (director Tate Modern), Anicka Yi (artist al Comisiei Hyundai), Achim Borchardt-Hume ( Director de expoziții și programe ale Tate Modern)
Credit de imagine: Vedere de instalare a Comisiei Hyundai: Anicka Yi: Îndrăgostit de lume

Despre Anicka Yi

Anicka Yi s-a născut la Seoul în 1971 și acum trăiește și lucrează în New York. A făcut obiectul unor expoziții individuale la muzee, printre care Muzeul Solomon R. Guggenheim din New York, Kunsthalle Basel și Fridericianum din Kassel.

Lucrările sale au apărut în Bienala de la Veneția în 2019, Bienala Whitney în 2017 și Bienala Gwangju în 2016, precum și în multe expoziții de grup din întreaga lume.

A câștigat Premiul Hugo Boss în 2016 și a deținut rezidențe și burse la Institutul Berggruen din Los Angeles, la Headlands Center for the Arts și la Center for Art Science and Technology de la MIT.

Despre Tate Modern Turbine Hall

De la deschiderea Tate Modern în 2000, Turbine Hall a găzduit unele dintre cele mai memorabile și apreciate opere de artă contemporană din lume, ajungând la un public de milioane în fiecare an.

Modul în care artiștii au interpretat acest vast spațiu industrial a revoluționat percepțiile publice asupra artei contemporane în secolul XXI.

Comisia anuală Hyundai oferă artiștilor ocazia de a crea lucrări noi pentru acest context unic.

Comisioanele sunt posibile datorită parteneriatului pe termen lung dintre Tate și Hyundai Motor, confirmat până în 2026 ca parte a celui mai lung angajament inițial al unui partener corporativ din istoria Tate.