11 August

Hyundai Motor aduce o transformare radicală noului SUV SANTA FE.

  • Sub conceptul „Open for More”, noul SANTA FE își extinde experiențele cotidiene conectând atât orașul cât și natura, interiorul și exteriorul.
  • Pentru a celebra parcursul și popularitatea Hyundai SANTA FE filmările pentru materialul video dedicat lansării globale au avut loc în Santa Fe, New Mexico.
  • Datorită pasajelor de roți mai lungi, al treilea rând de locuri beneficiază de mai mult spațiu, și cel mai încăpător interior și deschidere a hayonului din clasa sa, oferind un spațiu asemănător cu o terasă.
  • Generația a cincea a modelului SANTA FE oferă o selecție impresionantă de caracteristici premium de confort și utilitate, printre care se numără și câteva care stabilesc noi standarde la nivel mondial și lider în clasa sa.
  • Dotările premium includ sistemul dual pentru încărcare wireless; priza USB de tip C; tava de sterilizare UV-C; Display Panoramic Curbat și multe altele.
  • Modelul complet nou va fi disponibil spre vânzare în Coreea din august și în America de Nord / Europa în prima jumătate a anului 2024.
  • Urmăriți premiera mondială digitală a noului SANTA FE aici (https://youtu.be/74mCRZl1YPI).

Noul SUV SANTA FE al companiei Hyundai Motor a debutat astăzi printr-o premieră mondială digitală cu conceptul „Open for More”, care transmite transformarea radicală a modelului, centrată pe noul său hayon larg.

Pentru a celebra parcursul și popularitatea mărcii SANTA FE, care cuprinde prima generație până la a patra, culminând cu lansarea recentă a celei de-a cincea generații, evenimentul global de lansare și filmările premierei mondiale au avut loc în frumoasa regiune Santa Fe din New Mexico, sursa de inspirație pentru marca SANTA FE. În Filmul Premierei Mondiale, noul și generosul hayon al SANTA FE conectează în mod fluid interiorul cu exteriorul, îmbunătățind experiențele de zi cu zi ale consumatorilor. Zona hayonului, cândva un spațiu de depozitare, devine acum o terasă deschisă, pentru experiențe cât mai aproape de natură.

Generația a cincea SANTA FE îmbunătățește atracția SUV-ului de dimensiuni medii, gata pentru aventură, cu un spațiu de locuit asemănător cu o terasă, lider în clasa sa, făcută posibilă datorită bazei de roți mai lungi și a deschiderii mai mari a hayonului. Baza de roți mai lungă permite, de asemenea, modelului nou să ofere o așezare îmbunătățită în al treilea rând de locuri.

Hyundai Motor a transmis filmul premierei mondiale digitale a noului SANTA FE pe canalele companiei. Vizionați videoclipul aici. (https://youtu.be/74mCRZl1YPI)

„Încă de la lansarea primei generații SANTA FE, acum 23 de ani, acest emblematic SUV a câștigat inimile a milioane de clienți din întreaga lume”, a declarat Jaehoon Chang, Președinte și CEO al Hyundai Motor Company. „Identitatea puternică a noului Santa Fe – un model potrivit atât pentru utilizarea de zi cu zi, cât și pentru călătoriile în natură – va asigura o prezență unică în clasa SUV-urilor de dimensiuni medii.”

Designul exterior reflectă personalitatea puternică

Personalitatea puternică a părții frontale este evidențiată de capota înaltă, farurile în formă literei „H”, aripile proeminente, dar ascuțite, precum și de designul frontal care include simbolul „H”.

Linia îndrăzneață a plafonului, volumul semnificativ în jurul aripilor, pasajele roților puternic conturate și jantele de 21 de inch conferă SUV-ului un aspect robust. Partea din spate a fost simplificată, fiind definită de hayonul de mari dimensiuni, luminile în formă literei „H” subliniind aspectul general armonios.

La nivel global, noul model va fi disponibil în 10 culori exterioare: Abyss Black Pearl, Creamy White Pearl, Creamy White Matte, Typhoon Silver Metallic, Magnetic Gray Metallic, Ocado Green Pearl, Terracotta Orange, Cyber Sage Pearl, Earthy Brass Metallic Matte și Pebble Blue Pearl.

Design interior: Elementele de design orizontale și verticale transmit în mod armonios caracterul solid al SUV.

Noul interior vine cu funcționalități utile de comoditate, cum ar fi tava de sterilizare cu UV-C și sistemul dual de încărcare wireless pentru smartphone-uri, pentru a crea o experiență sofisticată pentru utilizator cu utilitate specifică unui SUV. Display-ul panoramic curbat, prima în clasa SANTA FE, care cuprinde panoul digital de 12,3 inch și sistemul de infotainment, îmbunătățește vizibilitatea șoferului și creează o senzație de lux.

Materiale ecologice sunt utilizate în întregul interior al SANTA FE pentru suprafețe moi, cum ar fi tapițeria de tavan, covorașele și spătarele scaunelor, precum și pentru panoul de bord, placarea ușilor și scaunele. În special, scaunele din piele ecologică sunt realizate din materiale care minimizează riscurile pentru sănătatea umană și sunt certificate ca Clasa 1 în Europa – fiind sigure pentru copii până la 3 ani.

Noul SANTA FE este disponibil în cinci culori interioare, inclusiv Obsidian Black, Supersonic Gray, Pecan Brown, Forest Green și Black Ink.

Echipamente avansate de confort și de funcționalitate, pentru o experiență premium.

Pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului, noul SANTA FE este dotat cu echipamente de confort premium, dintre care unele sunt disponibile în premieră.

Scaunele din față cu funcție de relaxare și suport pentru picioare permit ocupanților să se relaxeze într-o poziție comodă. În varianta cu șase locuri, scaunele independente – care dispun de cotiere, de reglare electrică a înclinării (pentru cel de-al doilea rând), dar și a unghiului șezutului – asigură un confort maximizat pentru pasagerii din spate.

Afișajul complet tactil de 6,6 inch pentru controlul climatizării face și mai intuitive comenzile de încălzire/răcire.

SANTA FE oferă în premieră spațiu de depozitare disponibil în consola centrală, atât pentru pasagerii din față, cât și pentru cei din spate.

În cazul în care imaginea din spate este obstrucționată de obiectele din portbagaj, oglinda centrală digitală oferă mai multă vizibilitate conducătorului auto, mai ales pe timp de noapte.

Printre celelalte echipamente de confort disponibile pentru noua generație a modelului, se numără: sistemul dual pentru încărcare wireless, de mare viteză; priza USB de tip C (max. 27 W); tava de sterilizare UV-C (asigură sterilizarea ușoară a obiectelor utilizate frecvent, cum ar fi telefoanele mobile, portofelele etc).

Funcția OTA permite actualizări software, pentru a oferi o experiență la volan mai sigură și mai confortabilă, fără a fi necesară o vizită la service-ul Hyundai.

Un alt echipament în premieră în această clasă este Digital Key 2, pentru pornirea și controlul de la distanță al autovehiculului prin intermediul smartphone-ului, utilizând tehnologiile Near-Field Communication (NFC), Bluetooth low Energy (BLE) și Ultra-WB (UWB).

Tehnologii avansate pentru siguranță și pentru asistența conducătorului auto.

Noul SANTA FE este echipat cu o gamă variată de sisteme pentru siguranță și asistență a conducătorului auto, oferind o experiență sigură și confortabilă la volan.

Forward Collision Avoidance 2 aplică automat o forță de frânare pentru a evita riscul unui accident sau pentru a reduce daunele atunci când o coliziune este inevitabilă. Cu ajutorul camerei frontale montate pe parbriz, Lane Following Assist 2 menține autovehiculul pe mijlocul benzii de rulare. Driver Attention Warning monitorizează stilul de condus și poate avertiza conducătorul auto, dacă este cazul. Navigation-based Smart Cruise Control 2 anticipează curbele sau liniile drepte pe autostradă, reglând viteza autovehiculului. Highway Driving Assist 2 permite controlul vitezei și a distanței până la vehiculul din față, oferind suport conducătorului auto în momentul depășirii vehiculelor care se deplasează cu viteză redusă.

Noul SANTA FE dispune și de alte sisteme avansate de asistență pentru conducătorul auto, cum ar fi: Radar-based Rear Occupant Alert, Intelligent Speed Limit Assist, Rear View Monitor, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, Front/ Rear Parking Distance Warning, Surround View Monitor, Remote Smart Parking Assist, Safe Exit Assist.

Gama variată de motorizări

Pe piața din Coreea/America de Nord, noul SANTA FE va fi disponibil cu două variante de motorizare. Motorizarea turbo pe benzină – 2,5 litri (Theta III 2,5 T GDI – 8 DCT) dezvoltă o putere maximă de 281 CP și un cuplu maxim de 421,7 Nm. Motorizarea hybrid – 1,6 litri (Gamma III 1,6 T GDI HEV – 6 AT) dezvoltă o putere maximă de 180 CP și un cuplu maxim de 264,8 Nm.

În Europa, noul SANTA FE va fi disponibil în două variante: hybrid – 1,6 litri (Gamma III 1,6 T-GDI HEV – 6 AT) și plug-in hybrid – 1,6 litri (Gamma III 1,6 T-GDI PHEV – 6 AT), care dezvoltă o putere maximă de 160 CP, respectiv un cuplu maxim de 264,8 Nm.

„SANTA FE a fost primul nostru SUV comercializat în SUA. Astăzi, deținem un portofoliu recunoscut și apreciat, format din 14 modele SUV cu motorizare termică, electrică, hybrid, plug-in hybrid și fuel cell”, a declarat José Muñoz, Președinte și Chief Operating Officer Global – Hyundai Motor Company. „Cu noul SANTA FE, continuăm transformarea impresionantă a mărcii Hyundai și a segmentului SUV în general. Noul SANTA FE este partenerul perfect pentru utilizarea zilnică, cu o abordare modernă și premium.”

*Notă: Valorile consumului de energie nu sunt finale. Specificațiile și echipamentele autovehiculului pot varia în funcție de țară/region și pot fi modificate fără notificare prealabilă.