29 January

Hyundai prezintă noul Tucson N Line

Noul Tucson N Line combină designul revoluționar, confortul și tehnologiile avansate de conectivitate ale versiunii standard cu dinamismul specific liniei N. 

„Noul Tucson N Line se remarcă printr-un stil dinamic și o gamă electrificată de motorizări, oferind clienților Hyundai mai multe opțiuni”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing and Product – Hyundai Motor Europe. 


Design dinamic, inspirat de domeniul motorsport

La fel ca versiunea standard, modelul dispune de un aspect progresist care integrează limbajul stilistic global Hyundai „Sensuous Sportiness”, oferind în același timp elemente de design orientate spre performanță. Tucson N Line prezintă un finisaj cromat al grilei, care conferă o alură spectaculoasă elementelor aerodinamice. 

În comparație cu varianta standard, grila frontală este mai inaltă și mai lată, fiind personalizată cu sigla N Line. Bara de protecție cu forma rectangulară și priză de aer de mari dimensiuni accentuează sportivitatea modelului. Lateralele se remarcă prin bandourile în nuanța caroseriei, cu aspect dinamic, care evidențiază proporțiile sportive și prin liniile indrăznețe care subliniază forma aerodinamică. Aspectul impunător al parții din spate este subliniat de spoilerul aerodinamic, mai lung decât cel al modelului standard, de bandă reflectorizantă de culoare roșie și de tobă de esapament cu dublă evacuare. Jantele din aliaj de 19 inchi urmăresc aceeasi tema de design – „Sensuous Sportiness”.

Clienții pot alege între șapte culori de caroserie, alături de plafonul Phantom Black, disponibil opțional.


Interior spațios, cu accente sportive

Clienții beneficiază de scaune sport, personalizate cu sigla N, fiind disponibile cu tapițerie din piele. De asemenea, panourile portierelor, cotiera și plansa de bord se remarcă prin ornamente de culoare roșie. Elementele de design specifice gamei N se regăsesc pe volan, pe schimbătorul de viteze îmbrăcat în piele sau pe capacul modulului shift-by-wire, în funcție de varianta de transmisie selectată. În plus, plafonul negru conferă interiorului o notă suplimentară de dinamism. Alte îmbunătățiri specifice modelelor N Line includ pedalierul metalic, un suport pentru picior și scari laterale.

Comportament rutier și manevrabilitate 

Noul Tucson N Line a fost dezvoltat și testat în Europa. La fel ca versiunea standard, modelul este echipat cu sistemul ECS (Electronic Controlled Suspension), disponibil opțional, care conferă flexibilitate suplimentară în timpul deplasării, datorita tehnologiei de amortizare adaptivă. ECS modifică automat setările autovehiculului (de exemplu, suspensia), în funcție de condițiile de deplasare (viteză, suprafața de rulare etc.), pentru maximizarea confortului și a performanțelor. Inginerii de la Centrul Tehnic Hyundai Motor Europa (HMETC) au modificat setările parametrilor ECS, pentru a raspunde cerintelor noului TUCSON N Line echipat cu sistem de 48 V. Astfel, clienții beneficiază de o experiență și mai placută la volan, în linie cu aspectul sportiv al exteriorului.

Sistemul ECS pentru varianta N Line a fost optimizat în vederea unei amortizări mai bune a vibrațiilor, a unei agilitați sporite, precum și pentru un raspuns mai rapid și mai puternic atât la mișcările caroseriei, cât și la comenzile direcției. În modul Normal, inginerii au menținut un nivel optim de confort pentru condusul urban, iar suspensia se modifică semnificativ numai la vitezele atinse, de obicei, în afară localitații. Modul Sport a fost revizuit și oferă control suplimentar, indiferent de viteză de deplasare. În acest caz, suspensia asigură un comportament rutier mai sportiv. Ca urmare a ajustarii sistemului ECS, raspunsul direcției este, de asemenea, diferit pentru modelul N Line. Direcția este mai centrată, cu un control imbunătățit.

 

Noul TUCSON N Line va fi disponibil în Europa începând cu primăvara anului 2021.