03 September

Noul Hyundai Tucson – o actualizare revoluționară a designului

Noul Hyundai Tucson este unul dintre primele crossover-uri din segmentul C-SUV care va fi disponibil atât cu ampatament convențional, cât și cu ampatament extins pentru a satisface cerințele piețelor din diferite țări.

Hyundai Motor dezvăluie primele imagini cu noul Tucson. Noua înfățișare este pusă în valoare de cea mai recentă semnătura Hyundai pentru arhitectura farurilor denumită  «Lumini parametrice ascunse», dar și de nouă dispunere duală a habitaclului, care oferă o operare intuitivă și o experiență high-tech.

Premiera mondială digitală a noului Tucson va avea loc pe 14 septembrie la ora 03:30 (Moldova). Transmisia live va fi disponibilă pe www.hyundai.com.

«Misiunea direcției stilistice Hyundai «Sportivitate senzuală» este de a adauga valoare emoțională experienței de condus. Designul de anvergură depășește din nou așteptările, provocând astfel standardele pieței din cel mai competitiv segment al industriei», a declarat SangYup Lee, Senior Vice President and Head of Hyundai Global Design Center.

Conceptul de design «Sportivitate senzuală» al Hyundai, întrodusă pentru prima dată în noua Elantra, aduce o dimensiune emoțională esteticii în care este conceput noul Tucson.

Impresie puternică – exteriorului în stilul «Dinamică parametrică»

Exteriorul noului Tucson a fost proiectat pentru a exprima ceea ce designerii Hyundai denumesc «Dinamică parametrică», un stil care folosește linii, fatețe, unghiuri și forme pentru a crea suprafețe inspirate de artă cinetică. De asemenea, luminile de zi (DRL) sunt perfect integrate în grila frontala și pot fi activate doar de către conducatorul auto.

Caroseria noului Tucson este mai mare și mai amplă în comparație cu modelele din generațiile anterioare. Capota alungită, consolele scurte și ampatamentul intins conferă modelului alura și personalitatea unui coupé. În laterale, panourile urmăresc, în unghiuri precise, aceeași linie de design «Dinamică parametrică». Aceste suprafețe unghiulare creează un contrast între silueta delicată și detaliile masculine, sugerând senzația de mișcare continuă, chiar și atunci când autovehiculul stationează. Formele atletice se dizolvă în unghiurile arcuite ale roților, unde jantele din aliaj conferă modelului o stătura dinamică și puternică.

Noul concept al interiorului –  INTERSPACE

Pasînd în interiorul spațios al noului Tucson este ca și cum ai patrunde intr-un univers în care grijile cotidiene dispar. Aici, spațiul, tehnologia și informația se imbină armonios. Evoluția designului interior a condus la reorganizarea instrumentelor de bord și la eliminarea display-ului analog, pentru mai mult spatiu interior. Formele sinuoase contribuie la senzația de spațiu deschis, în timp ce marginile generoase ale bordului se imbină perfect cu portierele.

Amplasarea pe verticală a consolei centrale este inspirată de fluiditatea cascadelor. Liniile fine, de culoare argintie, care pornesc din consola centrală și ajung pâna la portierele din spate, armonizează materialele de calitate utilizate, complimentandu-le prin tonuri și texturi neutre.