27 June

2 milioane de automobile – Hyundai Tucson atinge un nou prag de producție

Luni, 17 iunie 2024, al 2.000.000-lea Hyundai Tucson a ieșit de pe linia de producție a fabricii Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) din Nošovice, Cehia. Acest exemplar are nuanța Sailing Blue Pearl, echipat cu motorul 1,6 T-GDi HEV și este acum în drum spre Marea Britanie la viitorii săi proprietari. Această realizare confirmă statutul modelului ca fiind cel mai popular model Hyundai din Europa.

„Încă de la început, Tucson a fost proiectat și produs având în vedere clienții europeni. Pe măsură ce a evoluat pentru a deveni o poveste de succes la nivel mondial, în special în Europa, aceasta reprezintă perfect abordarea centrată pe client a Hyundai.”, a declarat Michael Cole, directorul general al Hyundai Motor Europe.

De la Nošovice spre Europa

Istoria modelului Tucson la HMMC a început la jumătatea lunii iunie 2015, când a treia generație a Tucson-ului a intrat în producție. În total, au fost fabricate 1 180 445 de unități pe parcursul a mai mult de cinci ani.

În 2023, au fost produse 244 495 de unități Tucson, ceea ce reprezintă aproximativ 70% din producția totală a HMMC. Aceste automobile au fost exportate în 70 de țări din întreaga lume. În Europa, majoritatea unităților Tucson sunt livrate în Marea Britanie, Spania, Germania și Franța. Hyundai Tucson este cel mai popular model Hyundai în Europa.

Tucson în Republica Moldova

În Moldova, Tucson este de asemenea unul dintre cele mai populare modele Hyundai, iar în acest an acesta este cel mai înmatriculat model Hyundai. Majoritatea din Tucson-urile înmatriculate în Moldova sunt cu motoare pe benzină, iar restul sunt modele hibride. Culorile preferate de moldoveni pentru Tucson sunt gri și bronz (Amazon Gray și Silky Bronze).