19 November

Hyundai prezintă SEVEN Concept. Un SUEV Revoluționar al gamei IONIQ

Hyundai Motor a dezvăluit noul crossover electric sport (SUEV) concept SEVEN la Salonul Auto AutoMobility LA din Los Angeles. Conceptul SUV-ul electric inovator va fi expus la standul Hyundai Motor de la Centrul de Convenții LA în perioada 19 – 28 noiembrie 2021, împreună cu alte modele de vârf în segmentele lor, inclusiv SUV-ul IONIQ 5 și camionul XCIENT Fuel Cell.

După modelele concept „45” prezentat în 2019 și Prophecy în 2020 – SEVEN deschide noi orizonturi pentru IONIQ. Dezvoltarea gamei Hyundai dedicată autovehiculelor electrice contribuie la consolidarea angajamentului companiei de a ajunge la zero emisii până în anul 2045.

„SEVEN Concept reflectă viziunea creativă, dar și tehnologiile avansate care vor fi utilizate pentru dezvoltarea modelelor electrice ale gamei”

„Arhitectura inovatoare a interiorului, sistemul de propulsie eco și elementele revolutionare pentru siguranță și pentru confort prefigurează un viitor extraordinar pentru clienții de autovehicule Hyundai din clasa SUV.”

a declarat Jose Munoz

President and CEO, Hyundai Motor North America.

Conferința de presă de debut SEVEN poate fi vizualizată pe site-ul Hyundai Motor America. Hyundai Motor a lansat, de asemenea, un videoclip cu povestiri orientat spre stilul de viață, care prezintă conceptul de experiență pentru clienți de la SEVEN și diversele sale aparate din mașină. Filmul poate fi vizionat pe canalul de YouTube HyundaiWorldwide .

IONIQ: gama dedicată autovehiculelor electrice

Fiecare vehicul dezvoltat pentru marca IONIQ oferă clienților o experiență de generație următoare care integrează perfect cele mai avansate tehnologii în mediile de viață de zi cu zi. Conceptul SEVEN este exemplul perfect al IONIQ, cu inovația în spațiu și caracteristicile igienice care transformă vehiculul într-un spațiu de locuit inovator pe roți.

„IONIQ marchează o schimbare de paradigmă în ceea ce privește experiența de care beneficiază clienții de vehicule electrice. Modelul a fost conceput pentru a se adapta diferitelor stiluri de viata, în linie cu viziunea producatorului – Progress for Humanity”

„SEVEN reflectă abordarea Hyundai centrată pe nevoile clienților.”

a declarat Thomas Schemera

Executive Vice President and Global Chief Marketing Officer, Hyundai Motor Company

Redefinirea SUV-ului cu un exterior pur aerodinamic și o prezență puternică

Conceptul SEVEN este construit pe platforma modulară electrică-globală (E-GMP) a Hyundai Motor Group, o arhitectură BEV dedicată. Ampatamentul lung și podeaua platformă plată a lui E-GMP permit o clasă complet nouă de vehicule, care oferă noi experiențe clienților.

SEVEN are o siluetă aerodinamică pură, divergentă instinctiv de la un SUV tipic. Marginea joasă, anterioară a capotei, o singură linie de acoperiș raționalizată și ampatamentul alungit comunică o ruptură clară față de SUV-urile tradiționale propulsate de motoare cu ardere internă. Volumul pur al formelor minimale ale lui SEVEN contrastează cu poziția puternică și prezența impunătoare și robustă.
În sprijinul prezenței puternice pe drum a lui SEVEN sunt roțile care au Active Air Flaps integrate, care se declanșează sau se retrag în funcție de cerințele de răcire a frânei sau de rezistență redusă.

Chiar și în întunericul nopții, SEVEN este ușor de identificat prin luminile Parametric Pixel ale lui IONIQ, care oferă o secvență de lumini de bun venit la pornire. Pixelii parametrici oferă un fir de design comun, care leagă stilurile digitale și analogice, un memento că designerii săi au luat în considerare fiecare aspect al designului lui SEVEN, până la un singur pixel.

Un interior primitor, în stil lounge premium, pentru era conducerii autonome

Prioritatea designului interior al companiei SEVEN constă în inovația spațială care oferă mai multă libertate clienților noștri decât oricând. Ampatamentul lui SEVEN atinge 3,2 metri, datorită indicației sale de design pentru a împinge roțile spre exterior pentru a extinde ampatamentul cât mai mult posibil.

Podeaua plată îi permite lui Hyundai Motor să exploreze o alternativă la aranjamentele tradiționale pe rânduri de scaune, creând un aspect interior mai fluid. Ușile pentru vagon fără stâlp oferă o intrare grandioasă pentru a dezvălui un interior primitor cu o dimensiune complet nouă a spațiului. Linia raționalizată a acoperișului, ampatamentul lung și podeaua plată care se extinde până la al treilea rând deschide noi oportunități de a amenaja interiorul ca un lounge premium.

SEVEN întruchipează, de asemenea, viziunea viitoare a Hyundai asupra mobilității autonome. Scaunul șoferului are un stick de control retractabil care se ascunde atunci când nu este utilizat. Fără a fi nevoie de echipamentul obișnuit al șoferului, cabina de pilotaj ultra subțire și ecranele integrate creează o experiență asemănătoare lounge-ului. Dispunerea scaunelor este spre deosebire de SUV-urile tradiționale, cu șezlonguri pivotante și o bancă curbată. Această aranjare a scaunelor poate fi personalizată în funcție de modurile de conducere controlate de șofer sau autonome.

SEVEN oferă spațiu flexibil și diverse aparate în mașină care pot fi personalizate pentru pasagerii individuali. Această abordare centrată pe om îi permite lui SEVEN să imagineze un viitor de mobilitate și conectivitate, punând în același timp bazele pentru viitoarele modele IONIQ.

SEVEN are o consolă Universal Island, aparate electrocasnice special concepute și o interfață grafică multifuncțională Smart Hub. Când Smart Hub și scaunele din față se combină cu șezlongul din spate, SEVEN devine un mediu în care clienții pot experimenta timp de calitate singuri sau împreună, în strălucirea luminii ambientale din ușile laterale. În timpul tranzitului, mini-frigiderul încorporat al lui SEVEN oferă băuturi răcoritoare din mers, iar compartimentele pentru îngrijirea pantofilor împrospătează încălțămintea pasagerilor.

Acoperișul vizual al conceptului are un ecran panoramic care nu numai că afișează conținut variat în funcție de gusturile pasagerilor, ci și schimbă atmosfera interioară generală pentru a garanta relaxare și plăcere maximă în timpul călătoriei.

„SEVEN îndrăznește să se desprindă de drumul bătut”

„SEVEN deschide calea spre ceea ce trebuie să devină un SUV în era EV, cu o formă aerodinamică unică, pură, care nu face compromisuri cu personalitatea sa robustă. Interiorul deschide o nouă dimensiune a spațiului care are grijă de pasagerul său ca spațiu de locuit al familiei.”

a declarat SangYup Lee

Senior Vice President, Head of Hyundai Global Design.

Un mediu sustenabil și curat

Hyundai Motor sa concentrat pe dezvoltarea vehiculelor pentru a asigura întotdeauna o experiență de călătorie sigură și sănătoasă. SEVEN folosește diverse materiale ecologice, oferind în același timp caracteristici igienice de vârf, cum ar fi Sistemul de flux de aer igienic și Sterilizarea UVC.

Hyundai a aplicat vopsea bio la exteriorul lui SEVEN și materiale reciclate igienic și regenerabile în interior. Tencuiala minerală, lemnul de bambus și mocheta, biorășina și vopseaua de interior au la bază surse regenerabile care pot reduce poluarea din procesul de producție. Utilizarea pe scară largă a cuprului și a țesăturii tratate igienic cu funcții antibacteriene dovedite asigură că toate suprafețele din interiorul SEVEN rămân curate în orice moment.

Sistemul Hygiene Airflow se inspiră din gestionarea sofisticată a fluxului de aer al aeronavelor de pasageri. În modul său vertical, aerul este aspirat prin prizele de aer încorporate în șinele de acoperiș, de unde aerul circulă de sus în jos, și este extras prin orificiul de ventilație exterioară din spatele roților din spate. În modul său orizontal, aerul curge de la tabloul de bord subțire către orificiile de ventilație din spate.

Cel mai important, acest sistem se poate activa independent dacă vehiculul este în mișcare sau nu pentru a reduce contaminarea încrucișată între pasageri și izolează fluxul de aer dintre ocupanții din față și din spate.

Sterilizarea UVC se activează odată ce vehiculul este eliberat de pasagerii săi. Stick-ul de control, sertarul de depozitare al primului rând și difuzoarele apar. Apoi, luminile UVC de igienizare integrate ajută la curățarea spațiului de locuit de bacterii și viruși. În plus, există compartimente de depozitare dezinfectante în bancă și consola Smart Hub pentru lucrurile personale.

 

Performanță puternică, cu o autonomie țintă de peste 300 de mile

Datorită platformei sale versatile E-GMP, SEVEN va putea oferi o autonomie remarcabilă și capacități de încărcare ultra-rapidă, oferind o experiență de condus adaptată nevoilor clienților. Într-o situație reală, cu un încărcător de 350 kW, SEVEN este capabil să se încarce de la 10% la 80% în aproximativ 20 de minute. Conceptul este, de asemenea, conceput pentru a atinge o gamă țintă de peste 300 de mile.

Camionul XCIENT cu pile de combustibil pentru sarcini grele Debut la AutoMobility LA
Noul camion cu celule de combustie grele XCIENT de la Hyundai Motor își va face debutul la Salonul auto din America de Nord la AutoMobility LA. Hyundai a încheiat un parteneriat la nivel global pentru a implementa camioane XCIENT Fuel Cell pentru transportul comercial, iar 46 operează deja în Elveția. Acum, Hyundai Motor își extinde eforturile în California, cea mai mare desfășurare a acestor vehicule în S.U.A., XCIENT va fi expus în mod vizibil în standul Hyundai, cu experți în tehnologie la fața locului pentru a ajuta la întrebări.

 

IONIQ 5 Debut la AutoMobility LA

IONIQ 5 își va face și debutul în Salonul auto din America de Nord la AutoMobility LA. IONIQ 5 este noul CUV de dimensiuni medii, complet electric, de la Hyundai. Designul său explorează experiențe noi posibile numai cu E-GMP. Versiunea RWD vizează o autonomie complet electrică de 300 de mile. Interiorul său beneficiază de proporții unice cu un ampatament de 3.000 mm și ridică ștacheta confortului și utilizării cu o podea plată. Interiorul reflectă, de asemenea, angajamentul Hyundai față de sustenabilitate prin utilizarea materialelor ecologice și a culorilor inspirate din natură în multe puncte de contact. IONIQ 5 oferă, de asemenea, capacitatea Vehicle-to-Load (V2L), care poate transforma vehiculul într-un încărcător pe roți pentru a alimenta diverse dispozitive compacte din mers.

*Nota: SEVEN este un concept, așadar specificațiile nu trebuie considerate ca fiind cele ale unui viitor model de serie.