14 April

HYUNDAI IONIQ 5 – CÂȘTIGĂTORUL LA CEREMONIA WORLD CAR AWARDS 2022

NEW YORK/SEUL, 13 aprilie 2022 — Hyundai IONIQ 5 a câștigat premii prestigioase la World Car Awards 2022, iar SUV-ul complet electric a câștigat <World Car of the Year>, <World Electric Vehicle of the Year> și  <World Car Design of the Year.> Rezultatele World Car Awards au fost anunțate în cadrul unei ceremonii desfășurate în cadrul Auto Show Internațional de la New York (NYIAS).

IONIQ 5 a fost onorat de un juriu format din 102 jurnalişti auto din 33 de ţări. Vehiculul inovator electric cu baterie (BEV), care a câștigat deja numeroase premii internaționale, a fost luat în considerare alături de 27 de modele concurente lansate în 2021 și, în cele din urmă, a triumfat asupra celorlalți finaliști în toate cele trei categorii, la care a fost nominalizat.

IONIQ 5 este primul model din gama BEV dedicată Hyundai: IONIQ. Profită din plin de arhitectura platformei modulare electrice-globale (E-GMP) special concepută, oferind capabilități de încărcare ultra-rapidă de 800 V pentru a încărca de la 10 la 80 la sută în doar 18 minute și un interior foarte spațios. Cerințele unice de aspect ale unui vehicul electric înseamnă că osiile pot fi deplasate direct în față și în spate ale vehiculului, permițând mult mai mult spațiu decât un vehicul tradițional. Caracteristicile sale includ tehnologia Vehicle-to-Load (V2L), conectivitate avansată și sisteme de asistență pentru șofer, care oferă confortul suprem în vehicul.

<Suntem onorați să primim aceste premii prestigioase, care recunosc talentul și munca asiduă a tuturor angajaților și partenerilor noștri de afaceri de la Hyundai Motor Company. Viziunea noastră este să aducem progrese omenirii, iar această aprobare a abordării noastre va servi la consolidarea angajamentului nostru de a face ca această viziune să devină realitate>.

Jaehoon Chang

Președinte și CEO, Hyundai Motor Company

IONIQ 5 anunță o nouă eră în designul Hyundai, definită de ceea ce designerii mărcii o numesc <Dinamică parametrică> cu detalii cinetice de suprafață asemănătoare unei pietre prețioase care definesc identitatea vizuală a BEV. Aspectul unic al IONIQ 5 este caracterizat de linii curate și clare care transmit prezența sa dinamică pe șosea, precum și faruri și stopuri LED Parametric Pixel distinctive care lasă o impresie de durată.

Interiorul <Living Space> al lui IONIQ 5 profită din plin de ampatamentul de 3.000 mm, oferind o consolă centrală mobilă nemaivăzută până acum, care oferă pasagerilor mai multă libertate de mișcare. Materialele și textilele ecologice, cum ar fi pielea tratată ecologic, fibrele durabile și vopseaua bio, sunt utilizate în multe puncte de contact interioare, reflectând interesul crescând al consumatorilor pentru produse etice și durabile.

De la lansarea sa globală anul trecut, IONIQ 5 a câștigat premii internaționale prestigioase, inclusiv <German Car of the Year>, <UK Car of the Year>, <Auto Express’ Car of the Year> и <Auto Bild’s Electric Car of the Year>. Modelul a ocupat, de asemenea, premiile de top pentru cel mai bun automobil a anului 2021-2022: <Best Cars of the Year 2021-2022 Awards>. La categoria World Car Design of the Year, juriul a selectat IONIQ 5 dintr-o listă inițială de 11 mașini și apoi dintre trei finaliste. Pentru a fi eligibile în această categorie, vehiculele trebuie să fie alimentate exclusiv de unul sau mai multe motoare electrice, produse la o rată de cel puțin 5.000 de unități pe an și vândute pe cel puțin două piețe majore de pe cel puțin două continente între 1 ianuarie 2021 – 30 martie 2022.

În nominalizarea <World Car Design of the Year>, un juriu format din șase experți din Franța, Germania, Japonia, Marea Britanie și SUA a ales IONIQ 5 dintre toți concurenții care concurează la celelalte cinci categorii de premii. Panelul a revizuit fiecare vehicul pe baza stilului și inovației care împing limitele stabilite.

World Car Awards recunoaște cel mai bun design, mașină de lux, mașină sport, mașină de oraș, mașină electrică și mașină a anului. În februarie, un juriu l-a numit pe Luca Donckerwolke, Chief Creative Officer al Hyundai Motor Group, World’s Best Automaker 2022, pentru contribuția sa semnificativă la dezvoltarea de noi modele, inclusiv IONIQ 5.