15 February

Hyundai dezvaluie primele imagini cu interiorul modelului IONIQ 5

Hyundai dezvaluie noi detalii despre IONIQ 5. Modelul prezintă un interior spațios și funcțional. Materialele ecologice utilizate reflectă stilul de viață al clienților, care acordă o atenție deosebită soluțiilor de mobilitate sustenabilă, pentru imbunătățirea experienței de condus. Premiera mondială va avea loc marți, 23 februarie 2021, în cadrul unui eveniment online.

„IONIQ 5 reprezintă o declarație de design – o viziune asupra avantajelor de care vor beneficia clienții în noua era EV”, a declarat SangYup Lee, Senior Vice President and Head of Hyundai Global Design Center. „Datorita ampatamentului lung, interiorul a fost proiectat ca un loc special pentru relaxare, casa ta atunci când nu ești acasă.”

IONIQ 5 este primul model electric al gamei care utilizează platforma globală modulara Hyundai (E-GMP). Datorita modului de amplasare a bateriei (sub podeaua autovehiculului), arhitectura E-GMP asigură un ampatament lung, contribuind la maximizarea spatiului interior. Suprafața plană permite crearea unui spațiu deschis, cu multiple posibilități de configurare, pentru confortul pasagerilor și pentru transportul bagajelor.

Conducatorul auto și pasagerii pot intra/ ieși cu usurință în/ din cabină pe orice parte, chiar daca autovehiculul este parcat intr-un loc ingust, deoarece podeaua plată permite culisarea consolei centrale inainte/ inapoi. Consola centrală a fost reinterpretată, pentru a deveni mai mult decât un compartiment static de depozitare. Noul concept „Universal Island” devine astfel piesa principală din habitaclu.

IONIQ 5 este echipat cu scaune față reglabile electric. În plus, pasagerii aflați pe cel de-al doilea rând se pot bucura de spațiu generos, pentru o călătorie cât mai confortabilă.

Sustenabilitatea a reprezentat mereu o sursă de inspirație pentru Hyundai, așadar, pentru dezvoltarea modelului IONIQ 5 au fost utilizate materiale ecologice. Pentru tapițeria scaunelor a fost folosită o piele prelucrată ecologic și tratată cu extracte din ulei de in. Celelalte suprafețe din habitaclu sunt acoperite cu material textil realizat din fibre sustenabile, cum ar fi: componente bio din trestie de zahăr, fire din lană etc. De asemenea, pentru planșa de bord, butoane, volan și pentru panourile ușilor a fost folosită vopsea bio poliuretanică, realizată din uleiuri de flori de rapiță și de porumb.