Ioniq Hybrid

Noua generație de automobile hibride

Bun venit în viitor. 

Cu un design reîmprospătat, capacități de economie de combustibil de nivel mondial și cele mai noi sisteme avansate de asistență pentru șoferi și siguranță activă, noul IONIQ Hybrid este acum mai bun ca niciodată.

Design unic și futurist

Отличительным признаком IONIQ Hybrid стали новые светодиодные дневные ходовые огни. Фары искусно размещены рядом с воздуховодами воздухозаборников антрацитового цвета, предназначенными для оптимизации воздушного потока над колесами и сбоку от них в целях улучшения аэродинамики.

Noua grila cu efect 3D subliniază exteriorul impresionant.

Farurile bi-LED conferă modelului un aspect distinctiv și o vizibilitate sporită.

Luminile de zi cu LED adaugă o alura impresionantă, sporind atractivitatea modelului.

Silueta actualizată, dinamică și sofisticată este completată de jante complet noi, la alegere de 15 sau 17 inci

Pragul ușii cromat

Jante noi din aliaj ușor 15 “și 17″

Trapa electrică

Bara de protecție actualizată prezintă o matriță în culori antracite. Luminile LED combinate din spate au fost reproiectate pentru a oferi un aspect mai dinamic, atât ziua cât și noaptea.

Blocurile optice adopta noua semnatura vizuala, fiind proiectate pentru un aspect dinamic.

In partea din spate, IONIQ beneficiaza de elemente de design care accentueaza aspectul sportiv al modelului.

Spoiler spate integrat în lunetă minimizează turbulențele și rezistența aerului, contribuind la o stabilitate sporită.

Interior spațios și sofisticat

Designul interior reimaginat de IONIQ Hybrid este clar și neclintit. Bucurați-vă de practicitatea unui sedan cu 5 locuri care vă oferă confortul de care aveți nevoie. Toate finisajele interioare sunt proiectate numai din materiale ecologice, precum trestia de zahăr și piatra vulcanică.

Sistem de navigație cu ecran tactil de 10,25’’
Noul ecran tactil este și mai ușor de utilizat cu funcția de separare largă a ecranului și o varietate de informații, inclusiv informații despre stilul de conducere, busola, muzică și multe altele.

Sistem de înaltă tehnologie pentru climat control automat
Consola centrală a fost complet reproiectată și renovată în stil high-tech. Senzorii de climatizare inteligenți accentuează interiorul laconic.

Computerul de bord cu un ecran LCD de 7″
Stilul si culoarea afisajului variază în funcție de modul de condus selectat: ECO sau Sport, afisând informații referitoare la viteză, consumul de combustibil și nivelul de încărcare a bateriei.

Flux de energie

Noul IONIQ Hybrid comută perfect între propulsorul pe benzină și motorul electric, în funcție de situația de conducere. Sistemul de frânare regenerativ încarcă bateria folosind motorul electric pentru a decelera vehiculul. Energia stocată în baterie conduce apoi motorul electric pentru accelerare, urcare și deplasare la viteză mică.

Sistemul de asistență ecologică (ECO-DAS) al noului IONIQ Hybrid garantează eficiență excelentă în materie de combustibil și emisii reduse de CO2. Când șoferul selectează o rută în sistemul de navigație, Predictive Energy Management analizează ruta folosind date de topografie pentru a determina consumul optim de baterie și combustibil. Atunci când există o situație de trafic care necesită încetinire, indiferent dacă este asociată cu o schimbare de direcție sau cu o ieșire de pe autostradă, funcția Ghid de coastă va anunța șoferul că în acest moment este posibilă reducerea consumului de combustibil.

Motor pe benzină
Motorul pe benzină cu injecție directă Kappa 1,6 GDi, care a fost modificat  pentru a putea fi integrat într-un sistem de propulsie hibrid, dezvoltă o putere de 105 CP și un cuplu maxim de 147 Nm

Motor electric
Bucurați-vă de accelerația impresionantă oferită de motorul electric. Dinamismul remarcabil al variantei IONIQ Hybrid este asigurat de cei 43,5 CP/ 170 Nm ai motorului electric

 

Transmisie cu ambreiaj dublu cu 6 trepte (DCT)
Transmisia funcționează cu un ambreiaj pentru angrenaje impare și un alt ambreiaj pentru angrenaje pare, permițând o reacție mai rapidă al vehiculului și o experiență de conducere dinamică.

Bateria litiu-ion polimer
Motorul electric este propulsat de o baterie litiu-ion polimer, cu o capacitate de 1,56 kWh, pozitionată sub bancheta spate.
Acest lucru îmbunătățește semnificativ manevrarea și face șofatul și mai distractiv.

 

Frânare regenerativă reglabilă

Sistemul de frânare cu regenerare variabilă încarcă bateria folosind motorul electric pentru a decelera vehiculul. Puteți ajusta cu ușurință nivelul de regenerare a frânării cu ajutorul comutatoarelor de palet din spatele volanului. Există patru niveluri din care să alegeți, fiecare având un nivel de decelerare și o rată de încărcare diferite. Cu cât nivelul este mai mare, cu atât automobilul  va frâna mai intensiv atunci când scoți piciorul de pe accelerație.

Două moduri de conducere: ECO și Sport

În modul Sport, modul de schimbare al transmisiei cu dublu ambreiaj este mai dinamic, permițând motorului să crească turații și să rămână în viteză scăzută mai mult timp înainte de schimbare. Modul ECO își propune să îmbunătățească eficiența, cu schimbări mai rapide ale vitezei și o senzație mai ușoară a volanului.

Paletele întrerupătoare

IONIQ Hybrid vine cu palete montate pe volan, care servesc la un dublu scop. În modul Sport, acestea permit schimbarea manuală a vitezei pentru o experiență de conducere mai dinamică. În modul ECO, ele controlează sistemul de frânare cu regenerare variabilă, permițând motorului electric să decelereze vehiculul în momentul în care scoți piciorul de pe pedala de accelerație.

Inteligență, confort și conexiune

Bucurați-vă de conectivitate perfectă și de tehnologii inovatoare care fac viața mai ușoară. Proiectat pentru a face fiecare călătorie cât mai confortabilă, noul IONIQ Hybrid oferă o gamă largă de funcții și sisteme inteligente pentru a oferi și mai mult confort atât pentru șofer, cât și pentru pasageri.

Cruise-control intelligent cu funcția Stop & Go

Cu ajutorul sistemului radar frontal, cruise-control inteligent menține viteza și distanța constante față de autovehiculul din față, actionând automat pedala de accelerație sau frână. În ambuteiaj, sistemul menține distanța setată după oprire, când motorul este repornit și vehiculul din față își reia activitatea, atunci când șoferul apasă pedala de accelerație.

Sistem de asistență la menținerea benzii de rulare

Alertează conducătorul auto în cazul schimbării benzii de rulare fără acționarea semnalizătoarelor. Sistemul avertizează vizual și sonor, corectând proactiv poziția volanului, pentru a menține autovehiculul pe mijlocul benzii de rulare.

Funcția de urmărire a benzii

IONIQ Hybrid este echipat cu funcția de urmărire a benzii. Când este activat, sistemul menține mașina în centrul benzii sale cu viteze de la 0 la 150 km / h, atât pe autostrăzi, cât și pe străzile orașului.